• iniciar sessió
    Escrigui el seu nom d'usuari Energia per créixer
    Escrigui la contrasenya assignada al seu nom d'usuari.
  • registre

Els recursos educatius de l’Escola d’Alimentació inclouen una selecció acurada de llibres, contes, jocs, aplicacions, vídeos, còmics, jocs interactius i infografies per a treballar l’alimentació saludable i el foment de l’esport amb els escolars, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat.

Aquest material extern, disponible a la web, proporciona als professors i educadors nous recursos periòdics escollits per l’equip de l’Escola, amb la finalitat de transmetre la importància d’una vida sana al seu alumnat, de la manera més divertida i didàctica.

Amb el menjar, sí que s’hi juga

  • Con la comida sí se juega
  • juego online alimentacion
  • juego online alimentacion pirámide nutricion
Edat: 
Alumnes de Primària.
Idioma del recurs: 
Castellà
Valors que treballa: 
L’alimentació saludable, consum de fruites i verdures.
Descripció:

Amb el menjar, sí que s’hi juga és un joc en línia de l’alimentació saludable dirigit a nens i nenes estudiants d’Educació Primària. El protagonista és un simpàtic ninot neutre (ni noi ni noia, ni prim ni amb gros) que fa preguntes a manera de trivial sobre els hàbits a l’hora del menjar.
Els escenaris on transcorre el joc resulten interessants, per quotidians: la cuina de casa, l’aula, el pati d’escola durant l’esbarjo i el camp d’entrenament esportiu.
D’aquesta manera, els desenvolupadors del joc pretenen avançar-se a les situacions diàries on nens i nenes han de triar quin menjar han d’ingerir: una peça de fruita i un entrepà saludable o una pasta industrial? El ninot, per descomptat, convida a decantar-se per la primera opció.
Al final de cada fase de preguntes, amb la finalitat de consolidar els coneixements, l’aplicació convida els nens a omplir una vistosa piràmide de vida saludable. Per fer-ho, els jugadors han de col·locar diferents aliments i hàbits -com practicar esport o anar a escola a peu- en la piràmide, en funció de la freqüència recomanada.
El joc dedica una atenció especial a l’hora de l’esmorzar, un dels talons d’Aquil·les de la dieta infantil no equilibrada.
Amb el menjar, sí que s’hi juga és un joc interactiu senzill i educatiu, que, tot i que sense aprofundir-hi, sí que servirà de primera aproximació a les pautes d’alimentació saludable per a nens i nenes.

També et pot interessar