• iniciar sessió
    Escrigui el seu nom d'usuari Energia per créixer
    Escrigui la contrasenya assignada al seu nom d'usuari.
  • registre

Els recursos educatius de l’Escola d’Alimentació inclouen una selecció acurada de llibres, contes, jocs, aplicacions, vídeos, còmics, jocs interactius i infografies per a treballar l’alimentació saludable i el foment de l’esport amb els escolars, des d’Educació Infantil fins a Batxillerat.

Aquest material extern, disponible a la web, proporciona als professors i educadors nous recursos periòdics escollits per l’equip de l’Escola, amb la finalitat de transmetre la importància d’una vida sana al seu alumnat, de la manera més divertida i didàctica.

Mengem, tots, mengem bé. El dret a una alimentació saludable

  • Comemos todos, comemos bien
  • Comemos todos, comemos bien 1
  • Comemos todos, comemos bien 2
Idioma del recurs: 
Castellano Euskera Catalán y Gallego
Preu: 
Gratuït
Descripció:

El coneixement sobre la nutrició és clau per a la prevenció de problemes de salut i per al desenvolupament d'actituds solidàries que contribueixin a garantir aquest dret i la supervivència de milions de nens i nenes arreu del món.

 

La major part dels canvis comencen un dia. Milions de nens i nenes desitgen que arribi el dia en el que els seus problemes de salut provocats per la desnutrició deixin d'existir. Voldríem que aquest dia fos avui i començar, per exemple, explicant als nostres alumnes les seves causes, conseqüències, responsabilitats, i  que això els pugui involucrar en aquest repte.  Donem aquest dia a l'esperança. És una qüestió de dret. El dret a una alimentació saludable.

 

La desnutrició i la fam contribueixen a la mort prematura de mares i nadons i a danys irreversibles en el desenvolupament físic i neuronal de nens i joves. Al mateix temps, la sobrealimentació, produïda pel consum de més quantitat d'aliments que la necessària, genera seriosos problemes de salut al món desenvolupat i cada vegada té més incidència als països en vies de desenvolupament, on coexisteix amb la desnutrició. Per una altra banda, les carències de vitamines i minerals essencials com a conseqüència de desequilibris a la dieta afecten al desenvolupament saludable de milions de persones tant a països industrialitzats com en aquells en desenvolupament. Les persones més vulnerables als efectes negatius de la mala nutrició són els nens i nenes, les persones grans i les dones embarassades o amb nadons lactants.

També et pot interessar