• iniciar sesión

    Escriba o seu nome de usuario Enerxía para medrar.

    Escriba o contrasinal asignado ao seu nome de usuario.

  • rexistro

Lacturale

Hoxe visitamos Lacturale, unha fábrica produtora de leite que ten 1000 vacas. Para ter unha dieta equilibrada é moi importante facer un almorzo completo, con froita, cereais e lácteos. O leite dos nosos produtores locais é de primeira calidade e en lugares como Lacturale o seu proceso de elaboración é natural para que o consumidor poida gozar de todas as súas propiedades. Sabes que toman os becerros para medraren, canto pesa unha vaca que dá leite e cantos litros de leite se poden muxir ao día? Goza dunha visita mooooooooi divertida.

Obxectivos

  • Coñecer un produtor agroalimentario e o seu produto final.
  • Ser conscientes da importancia de consumir produtos locais.

Competencias claves

  • Comunicación lingüística (CL).
  • Aprender a aprender (AA).
  • Competencias sociais e cívicas (SC).
  • Conciencia e expresións culturais (CEC).
  • Actividades

    Estas actividades pódense levar a cabo de xeito individual ou en grupo pequeno, e é moi beneficiosa a posta en común do traballo realizado por todos os alumnos.

    • Completa o mapa conceptual.
    • Resolve estes problemas matemáticos.
    • Contesta as seguintes preguntas.
    Descárgao!

    Contidos relacionados

    Os produtos da miña terra Galicia

    Información sobre produto local. Información sobre Denominación de Orixe Protexida. Actividade: “...

    Como me alimento e coido o meu mundo

    Comprobar que saben os alumnos de sostibilidade. Intercambiar ideas e opinións sobre o tema en...

    A pirámide nutricional e os grupos de alimentos

    Información sobre a importancia da alimentación. Información sobre as consecuencias dunha mala...