• Login
    Enter your e-mail address or username.
    Enter the password that accompanies your e-mail.
  • Izena eman

Gomiztegi Baserria

Gomiztegi baserrian gazta gozo-gozo bat egiten dute artisau-moduan, antzinako tradizioak errespetatuz. Egiteko erabilitako esnea ardi latxarena da, horixe baita Euskal Herriko jatorria duena. Ardiak zer larretan hazten diren –aske– ikusiko dute gure ikasleek; izan ere, horietan une ahaztezinak biziko dituzte axuri txikienekin. Artaldea nola bizi den ikusiko dute, eta ezagutuko dute, baita ere, nola egiten diren gero dendetan erosten ditugun mamia eta gazta. Txakurrak artaldea nola gidatzen duen ere erakutsiko diete, artzainaren laguntzaile aritzen baita artzaintzaren barnean.

Helburuak

  • Nekazaritzako elikagaien ekoizle bat ezagutzea, baita merkaturatzen duen produktua ere.
  • Kontziente izatea bertako produktuak kontsumitzearen garrantziaz.

Gako gaitasunak

  • Hizkuntza komunikazioa.
  • Ikasten ikastea.
  • Gizarte eta gizalegezko gaitasunak.
  • Kontzientzia eta adierazpide kulturalak.

Jarduerak

Jarduera hauek banaka edo talde txikitan egin daitezke, eta oso onuragarria da ikasle guztiek egindako lana elkarrekin partekatzea.

  • Lokalizatu mapan.
  • Ulermen galderak.
  • Lexiko berria ikasten dugu.
  • Egia ala gezurra.
  • Nire marrazkia.
Deskarga itzazu!

Lotutako edukiak

Nire herriko produktuak Euskadi

Tokiko produktuaren gaineko informazioa. Babestutako Jatorri Deituraren gaineko informazioa....

Nola elikatzen naizen eta nola zaintzen dudan nire mundua

Ikasleek jasangarritasunaren gainean zer dakiten egiaztatu. Talde txikietan gaiaren gaineko...