Este vídeo educativo, pensado para traballar con alumnos de primaria e secundaria, reflexiona sobre as consecuencias dos alimentos pouco saudables e das bebidas azucradas que algúns escolares consumen durante a hora do recreo.
O vídeo reflicte unha situación cotiá en moitos centros educativos: chega a hora do recreo e unha parte dos alumnos consume comida pouco sa: bolsas de ganchiños, patacas fritas, refrescos.
Os nenos desta animación engordan e engordan, recreo tras recreo. Así e todo, cando os menores aprenden as nefastas consecuencias que este tipo de produtos teñen, non só nos seus corpos (sobrepeso) senón tamén sobre o medio natural, reaccionan e elixen alimentos saudables durante o recreo.
Dun xeito ameno, este recurso traballa tamén o impacto ambiental que a elaboración deste tipo de produtos de alimentación pouco saudable pode ter sobre o contorno; entre outros, a contaminación dos ríos, emisións á atmosfera e unha altísima xeración de residuos.
Este vídeo constitúe unha ferramenta atraente para inculcar unha alimentación saudable, introducir o concepto de consumidor responsable e descubrir o impacto que os nosos hábitos de alimentación teñen tamén sobre o medio natural.
Alimentos saudables nas escolas
Edad:
Alumnos de primaria e secundaria.
Idioma del recurso:
Castellano
Duración:
3 minutos
Valores que trabaja:
O risco de consumir aperitivos caloríficos e bebidas azucradas decote. Consumo responsable. Prevención da obesidade infantil.
Descripción:
- 664 613 353Lunes a viernes de 9.00 a 15.00
- energiaparacrecer@escueladealimentacion.es