Unitat didàctica 8
Com m’alimento i cuido el meu món
Reflexionem sobre les implicacions de l'activitat humana relacionada amb l'alimentació el medi ambient
Aquest dossier pretén fer reflexionar als companys i companyes sobre les implicacions de l'activitat humana relacionada amb l'alimentació en el medi ambient, ajudant-los a reconèixer el concepte de sostenibilitat i les accions que poden realitzar-se en el dia a dia per a contribuir a cura del planeta.
En aquesta unitat didàctica es treballen els continguts relacionats amb la sostenibilitat, ja que la indústria alimentària té gran pes en els factors contaminants del nostre planeta, especialment la indústria càrnia.
És important que tots els continguts treballats en aquest dossier es concretin en accions i propostes pràctiques que l'alumnat pugui integrar en el seu dia a dia, tal com es proposa en les activitats.
Per tant, el coneixement sobre els conceptes relacionats amb la sostenibilitat ha d'utilitzar-se per a establir mesures que es poden aplicar en el centre educatiu i a casa.
Revisar diferents tipus d'accions quotidianes, a partir de la valoració del seu impacte en el medi ambient, amb la finalitat d'incorporar activitats sostenibles en el dia a dia.
• Consum responsable.
• La intervenció humana en el mitjà.
• El desenvolupament sostenible.
• Productes elaborats. Les formes de producció.
ACTIVITAT 1: La compra sostenible
ACTIVITAT 2: I tu, quines accions sostenibles realitzes?
• Comunicació lingüística.
• Aprendre a aprendre.
• Competència digital.
• Competències socials i cíviques.
• Sentit de la iniciativa i esperit emprenedor
Material
Contingut relacionat