Hoxe visitamos Lacturale, unha fábrica produtora de leite que ten 1000 vacas. Para ter unha dieta equilibrada é moi importante facer un almorzo completo, con froita, cereais e lácteos. O leite dos nosos produtores locais é de primeira calidade e en lugares como Lacturale o seu proceso de elaboración é natural para que o consumidor poida gozar de todas as súas propiedades. Sabes que toman os becerros para medraren, canto pesa unha vaca que dá leite e cantos litros de leite se poden muxir ao día? Goza dunha visita mooooooooi divertida.
Lacturale
Obxectivos
- Coñecer un produtor agroalimentario e o seu produto final.
- Ser conscientes da importancia de consumir produtos locais.
Competencias claves
Actividades
Estas actividades pódense levar a cabo de xeito individual ou en grupo pequeno, e é moi beneficiosa a posta en común do traballo realizado por todos os alumnos.
- Completa o mapa conceptual.
- Resolve estes problemas matemáticos.
- Contesta as seguintes preguntas.