Ir o contido principal

Unidade didáctica 2

Como é a miña alimentación?

Reflexionamos sobre os nosos hábitos alimentarios, Consumimos alimentos variados e saudables?

Quero rexistrarme
Resumo

A segunda unidade didáctica pretende que o alumnado reflexione sobre os seus hábitos alimentarios, usando como método de traballo o prato nutricional, cuxa finalidade é buscar o incremento do consumo variado de alimentos saudables, e reducir o consumo dos menos saudables.

Temas

A segunda unidade didáctica abórdanse os conceptos de nutrición e alimentación saudable:

• O prato saudable.

• Os grupos de alimentos.

• Hábitos alimentarios saudables.

• Alimentación equilibrada e variada.

Obxectivos de aprendizaxe

Reflexionar sobre os hábitos alimentarios, a partir da revisión do prato nutricional, coa finalidade de planificar e incorporar os diferentes grupos alimentarios saudables nas comidas principais e reducir o consumo dos menos saudables.

Contidos curriculares

• Hábitos de alimentación: a dieta equilibrada.

• A hixiene persoal, o descanso, o lecer, e o coidado do corpo.

• Hábitos de alimentación saudables: a dieta equilibrada.

• A hixiene persoal, o aseo, o descanso, o lecer, a atención ao corpo.

Actividades

ACTIVIDADE 1: Que lle responderías?

ACTIVIDADE 2: Como che alimentas?

ACTIVIDADE 3: Canto azucre teñen?
 

Capacidades curriculares

• Comunicación lingüística.

• Aprender a aprender.

• Competencias sociais e cívicas.

• Sentido da iniciativa e espírito emprendedor

Material

Contido relacionado

Coñezo a Tix, Loy, Edda e Kun

Unidade didáctica 1

Coñezo a Tix, Loy, Edda e Kun

Ver
De onde provén a miña comida?

Unidade didáctica 3

De onde provén a miña comida?

Ver
A miña saúde é unha suma!

Unidade didáctica 4

A miña saúde é unha suma!

Ver
Como podo coidar o meu mundo?

Unidade didáctica 5

Como podo coidar o meu mundo?

Ver