Unidade didáctica 3
De onde provén a miña comida?
Coñeces os beneficios dos alimentos de tempada e proximidade?
A terceira unidade didáctica ten como obxectivo identificar os beneficios da alimentación de tempada e de proximidade para así fomentar o seu consumo.
Nesta unidade didáctica fálase sobre a orixe dos alimentos:
• Produtos de proximidade.
• Temporalidade dos alimentos.
• Alimentación variada e saudable.
Identificar os beneficios da alimentación de tempada e de proximidade para así fomentar o seu consumo diario.
• Hábitos de alimentación: a dieta equilibrada.
• A hixiene persoal, o descanso, o lecer, e o coidado do corpo.
• Traballo individual e en grupo.
• Hábitos de alimentación saudables: a dieta equilibrada.
• A hixiene persoal, o aseo, o descanso, o lecer, a atención ao corpo.
• Traballo individual e en grupo.
ACTIVIDADE 1: De proximidade e de tempada?
ACTIVIDADE 2: Variñas de verduras?
ACTIVIDADE 3: De que serán os bocadillos?
ACTIVIDADE 4: Nutripasatiempo
• Comunicación lingüística.
• Aprender a aprender.
• Competencias sociais e cívicas.
• Sentido da iniciativa e espírito emprendedor
Material