Ir o contido principal

Unidade didáctica 3

De onde provén a miña comida?

Coñeces os beneficios dos alimentos de tempada e proximidade?
 

Quero rexistrarme
Resumo

A terceira unidade didáctica ten como obxectivo identificar os beneficios da alimentación de tempada e de proximidade para así fomentar o seu consumo.
 

Temas

Nesta unidade didáctica fálase sobre a orixe dos alimentos:

• Produtos de proximidade.

• Temporalidade dos alimentos.

• Alimentación variada e saudable.
 

Obxectivos de aprendizaxe

Identificar os beneficios da alimentación de tempada e de proximidade para así fomentar o seu consumo diario.
 

Contidos curriculares

• Hábitos de alimentación: a dieta equilibrada.

• A hixiene persoal, o descanso, o lecer, e o coidado do corpo.

• Traballo individual e en grupo.

• Hábitos de alimentación saudables: a dieta equilibrada.

• A hixiene persoal, o aseo, o descanso, o lecer, a atención ao corpo.

• Traballo individual e en grupo.

Actividades

ACTIVIDADE 1: De proximidade e de tempada?

ACTIVIDADE 2: Variñas de verduras?

ACTIVIDADE 3: De que serán os bocadillos?

ACTIVIDADE 4: Nutripasatiempo

Capacidades curriculares

• Comunicación lingüística.

• Aprender a aprender.

• Competencias sociais e cívicas.

• Sentido da iniciativa e espírito emprendedor
 

Material

Contido relacionado

Coñezo a Tix, Loy, Edda e Kun

Unidade didáctica 1

Coñezo a Tix, Loy, Edda e Kun

Ver
Como é a miña alimentación?

Unidade didáctica 2

Como é a miña alimentación?

Ver
A miña saúde é unha suma!

Unidade didáctica 4

A miña saúde é unha suma!

Ver
Como podo coidar o meu mundo?

Unidade didáctica 5

Como podo coidar o meu mundo?

Ver