Ir o contido principal

Unidade didáctica 2

Promovemos os hábitos saudables

No capítulo “Fomentamos os hábitos saudables” introdúcese o conto "Aventuras durante o recreo" no que se pon o foco de atención nuns obxectivos e contidos concretos.

Quero rexistrarme
Resumo

De qué vai a conto?

Ao longo das páxinas, Loy, Tix e Kun vivirán diferentes momentos que darán en novas aprendizaxes. Tix verá cales son os efectos de non descansar, Loy descubrirá como superar o medo e Kun comprenderá a necesidade dunha boa hixiene.

Obxectivos de aprendizaxe

Distinguir as emocións básicas para poder xestionalas a partir de diversas estratexias.

Identificar os hábitos saudables coa finalidade de incorporalos nas rutinas diarias.

Contidos curriculares

• Rutinas diarias
• Hábitos de hixiene e saúde
• Expresión e comunicación de sentimentos ou emocións
• Reciclaxe

Actividades

Dous retos relacionados coa xestión das emocións e un experimento:

1. Reto Que emocións temos?

2. Reto Como acougo?

3. Experimento Onde acaba a sucidade das mans?
 

Capacidades curriculares

• Coñecer o propio corpo e o dos demais, as súas posibilidades de acción eaprender a respectar as diferenzas.

• Desenvolver as súas habilidade s afectivas. 

• Relacionarse cos demais e adquirir progresivamente pautas elementais de convivencia e relación social, así como exercitarse na resolución pacífica de conflitos.

• Desenvolver habilidades comunicativas en diferentes linguaxes e formas de expresión.

• Desenvolver estratexias para satisfacer de forma cada vez máis autónoma as súas necesidades básicas de afecto, xogo, alimentación, movemento, exploración, hixiene, saúde e seguridade, manifestando satisfccaión polos obxectivos alcanzados.

• Utilizar a lingua como instrumento de comunicación, representación, aprendizaxe e goce, expresión de ideas e sentimentos e valorar a linguaxe oral como medio para regulamentar o comportamento persoal e a  convivencia.

Material

Contido relacionado

Descubrir o gusto polos alimentos

Unidade didáctica 1

Descubrimos o gusto polos alimentos

Ver