Online tailerra
Arroyabe
100 urte baino gehiagoko historia duen arrain-kontserba-fabrika bat bisitatuko dugu!
Arroyabe Bermeoko udalerrian (Bizkaia) dagoen arrain-kontserbako enpresa bat da. Ehun urtetik gorako historia du; izan ere, antzina, Iparraldeko portuetan arrantzan egin zen eta ondoren penintsula barrualdeko hiri guztiak hornitzen ziren arrainez. Gaur egun, gauza bera gertatzen da. Arraina zuzenean iristen da Bermeoko portutik, eta prozesu natural batzuen bitartez produktuaren mantenugai guztiak kontserbatzea lortzen da, gure etxeetan harrapatu berritan bezala gozatu ahal izan dezagun. Gaur, arrainaren egoste naturala nola egiten den, arraina nola garbitzen den eta oliba-olio birjina estrarekin nola ontziratzen den ikasiko dugu.
- Arrain-kontserbak egiten dituen enpresa baten artisautza-prozesua ezagutzea.
- Hegaluzea egiteko prozesua ezagutzea, freskotik amaierako produktura arte.
1. JARDUERA: Etiketak irakurtzen ditugu, matematikari onek bezala.
2. JARDUERA: Hizki zopa. Hegaluzearen ezaugarriak..
3. JARDUERA: Ordenatu hizkiak.
4. JARDUERA: Hegaluze-errezetak.
- Hizkuntza-komunikazioa (HK)
- Ikasten ikastea (II)
- Matematikako konpetentzia eta zientzia eta teknologiako oinarrizko konpetentziak (MGZT)
- Konpetentzia digitala (KD)
Materiala
Erlazionatutako edukia