Taller online
Caserío Gomiztegi
Visitamos un caserío produtor de queixo de ovella!
No casarío Gomiztegi elabórase un exquisito queixo de xeito artesanal, respectando as antigas tradicións. O leite para a elaboración procede da ovella latxa, que é a autóctona do País Vasco. Os nosos escolares visitan os pastos nos que as ovellas se crían en liberdade e gozan de momentos inesquecibles cos años máis pequerrechos. Verán como vive o rabaño e como se elaboran o leite callado e mais o queixo que logo podemos adquirir nas tendas. Gozarán tamén da exhibición do can guiando o rabaño, como parte do pastoreo e apoio ao pastor.
- Coñecer un produtor agroalimentario e o seu produto final.
- Ser conscientes da importancia de consumir produtos locais.
Estas actividades pódense levar a cabo de xeito individual ou en grupo pequeno, e é moi beneficiosa a posta en común do traballo realizado por todos os alumnos.
- Localiza no mapa.
- Preguntas de comprensión.
- Aprendemos novo vocabulario.
- Verdadeiro ou falso.
- O meu debuxo.
- Comunicación lingüística (CL).
- Aprender a aprender (AA).
- Competencias sociais e cívicas (SC).
- Conciencia e expresións culturais (CEC).
Material
Contido relacionado