Ir o contido principal

Taller online

Caserío Gomiztegi

Visitamos un caserío produtor de queixo de ovella!
 

Quero rexistrarme
Caserío Gomiztegi
Resumo

No casarío Gomiztegi elabórase un exquisito queixo de xeito artesanal, respectando as antigas tradicións. O leite para a elaboración procede da ovella latxa, que é a autóctona do País Vasco. Os nosos escolares visitan os pastos nos que as ovellas se crían en liberdade e gozan de momentos inesquecibles cos años máis pequerrechos. Verán como vive o rabaño e como se elaboran o leite callado e mais o queixo que logo podemos adquirir nas tendas. Gozarán tamén da exhibición do can guiando o rabaño, como parte do pastoreo e apoio ao pastor.

Obxectivos de aprendizaxe
  • Coñecer un produtor agroalimentario e o seu produto final.
  • Ser conscientes da importancia de consumir produtos locais.
Actividades

Estas actividades pódense levar a cabo de xeito individual ou en grupo pequeno, e é moi beneficiosa a posta en común do traballo realizado por todos os alumnos.

  1. Localiza no mapa.
  2. Preguntas de comprensión.
  3. Aprendemos novo vocabulario.
  4. Verdadeiro ou falso.
  5. O meu debuxo.
Capacidades curriculares
  • Comunicación lingüística (CL).
  • Aprender a aprender (AA).
  • Competencias sociais e cívicas (SC).
  • Conciencia e expresións culturais (CEC).
Recursos

Material

Contido relacionado

Investigamos en eroski para levar unha alimentación saudable

Taller presencial

Investigamos en eroski para levar unha alimentación saudable

Ver
O Chef da clase

Taller presencial

O Chef da clase

Ver
Os Produtos da miña Terra

Taller online

Os Produtos da miña Terra

Ver
Arroyabe

Taller online

Arroyabe

Ver
Fribasa

Taller online

Fribasa

Ver
Udapa

Taller online

Udapa

Ver
Barrenetxe S.Coop.

Taller online

Barrenetxe S.Coop.

Ver
Nusi

Taller online

Nusi

Ver
Basatxerri

Taller online

Basatxerri

Ver
Lacturale

Taller online

Lacturale

Ver